Google voegt live-API’s toe aan Google Maps

Apps & Software

Google heeft de lancering van twee nieuwe Google Maps API’s aangekondigd. Deze API’s stellen anderen in staat om apps te bouwen die GPS-signalen kunnen analyseren en data en beelden kunnen opslaan. Applicaties worden gebouwd op Google’s eigen cloud infrastructuur .

De twee API’s, Google Tracks en Google Geolocation, kunnen gebruikt worden door bedrijven of organisaties om applicaties te maken om zonder GPS hun locatie via WiFi of mobiel internet te bepalen. Niet alleen is het voordelig voor de batterijduur van een apparaat om de GPS-module uit te zetten, maar nu kan locatie-tracking ook binnendeurs en in afgelegen gebieden gebruikt worden.

Google legt uit: "De Google Maps Tracks en Geolocation API’s stellen organisaties in staat om zelf een locatie-applicatie te ontwikkelen die overeen komt met de eigen wensen. De GoogleMaps Tracks API kan bijvoorbeeld een distributiebedrijf de middelen geven om gegevens te analyseren van huidige en gedane leveringen. Dit gebeurt door te kijken naar de route-informatie die wordt opgeslagen op de vertrouwde Google Map, ze kunnen zo kijken welke routes tijd en brandstof besparen. Bij het gebruik van de Google Maps Geolocation API kan een bedrijf hun wagenpark uitrusten met geavanceerde lokaliseringsmogelijkheden. Zelfs in drukke stedelijke gebieden waar GPS vaak faalt kan een expediteur zijn vloot volgen".

Bedrijven kunnen bij de Google Maps Tracks API een virtuele kaart maken. Hiermee kan het bedrijf zien wanneer een wagen een gebied binnenrijdt of verlaat. Bedrijven kunnen zo werknemers waarschuwen wanneer ze zich buiten hun aflevergebied bevinden. Dit proces kan overigens ook geautomatiseerd worden.

Google beweert dat 800.000 ontwikkelaars al bezig zijn met Google Maps API’s.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken