Geen Twitter en Facebook meer voor Xbox-gamer

Apps & Software
Geen Twitter en Facebook meer voor Xbox-gamer

Met het uitrollen van de nieuwste versie van het Xbox 360-besturingssyteem heeft Microsoft er voor gekozen om zowel de Facebook- als Twitter-app niet meer op te nemen in de lijst van beschikbare apps. Opvallend, want Facebook en Twitter staan nog steeds vermeld als partners van Xbos Live op de Be Entertained-pagina van Microsoft.

17 november 2009 lanceerde Microsoft apps voor de Xbox 360, waaronder die van Facebook en Twitter. Drie jaar later zijn deze apps dus weer verdwenen. Als reden valt aan te dragen dat dit misschien is omdat er nu een internetbrowser (Internet Explorer) is toegevoegd aan de interface van de Xbox 360.

Xbox 360-gebruikers die de Facebook app al hadden, kunnen deze overigens nog steeds draaien via het snelstart menu onder "My Apps". De Twitter-app was eigenlijk een webapplicatie en stond dus nooit fysiek op de harde schijf, vandaar dat deze helemaal spoorloos is.

Of de gemiddelde Xbox 360-gamer nou echt last ondervindt van het hele gebeuren valt nog te bezien aangezien de Facebook- en Twitter-apps in de afgelopen drie jaar ook nooit van een update werden voorzien.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken