Nokia CEO zou Surface-smartphone verwelkomen

Business
Nokia CEO zou Surface-smartphone verwelkomen

Nokia CEO Stephen Elop moedigt Microsoft aan om een eigen Surface-smartphone te ontwikkelen. Elop denkt dat het een goede stimulans is voor zowel Microsoft als het gehele Windows Phone 8-ecosysteem.

Microsoft zelf mag dan niets te melden hebben over een Windows Phone 8-smartphone van eigen makelij, maar recentelijk stapelen de geruchten zich op over een vermoedelijke productie van een smartphone door Microsoft zelf. Deze smartphone zou wel passen bij de nieuwe weg die Microsoft insloeg bij het aankondigen van de Windows RT Surface-tablet.

Elop stelt in een telefoongesprek met investeerders: "We moedigen HTC, Samsung, Microsoft en wie dan ook aan om apparaten voor Windows Phone 8 te produceren. Het is zeker een stimulans voor het gehele Windows Phone 8-ecosysteem."

Als Microsoft al plannen heeft voor het uitbrengen van een Windows Phone 8-smartphone, zou deze pas eind volgend jaar op de markt verschijnen. Dus dat laat Nokia voor het moment alleen over met geduchte Windows Phone 8-vlaggenschepen zoals de Huawei Ascend W1, Samsung Ativ S en de HTC 8X.

Microsoft Windows 10 Home

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
0_sterren€ 24.50Bekijken
4_sterren€ 48.99Bekijken
4_sterren€ 127.05Bekijken
4_sterren€ 129.00Bekijken