Kwartaalcijfers Microsoft iets lager dan verwacht

Business
Kwartaalcijfers Microsoft iets lager dan verwacht

Microsoft heeft het rapport gepresenteerd met de inkomsten van het eerste fiscale kwartaal in 2013. Het bedrijf noteert 16,01 miljard dollar omzet en 0,53 dollar winst per aandeel. Belanghebbenden op Wall Street hadden iets hogere verwachtingen, namelijk 16,6 miljard dollar. Het bedrijf zou echter toch 5,41 miljard dollar aan winst overhouden, in vergelijking met vorig jaar is dit 22 procent minder.

De derde kwartaalcijfers waren zoals verwacht slecht. Er zijn in de laatste paar maanden veel minder Windows-besturingssystemen verkocht met Windows 8 in het vooruitzicht. Dit had tot gevolg dat de Windows en Windows Live-divisie een verlies van 33 procent noteerde, ten opzichte van vorig jaar. Dit laatste heeft overigens niet alleen te maken met het Windows 8-besturingssysteem, maar ook met het feit dat wereldwijd de pc-industrie een dreun moest incasseren met 8 procent minder verkopen.

Wat de toekomst voor Microsoft in petto heeft valt met geen stok te peilen, ook al proberen sommigen dat nog wel. Microsoft komt binnenkort niet alleen op de markt met een besturingssysteem met een geheel nieuwe stijl, maar lanceert tevens de Surface-tablets.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken