2min

Tags in dit artikel

, ,

Wie kent de legende Indiana Jones niet? Er zijn al meerdere films over deze held uitgekomen, waar hij telkens het kwaad bestrijd met z’n zweep en humor. Na de succesvolle films zijn ze ook games over deze held gaan maken. De eerste was nog een ouderwetse adventure waar je de commando’s in moest tikken. Dit werd in het volgende deel vervangen door een mouse-interface, wat alles een stuk gemakkelijker maakte. Tegenwoordig is het geen adventure meer, maar is het een first-person-shooter geworden, waar je mooie graphics ziet en je door verschillende levels heen moet vechten. Er zitten nog wel kleine puzzels in, maar echt veel inhoud heeft het helaas niet meer.

In de nieuwe game Indiana Jones and the Emperors Tomb is het de bedoeling dat je de Tomb beschermt voor de welbekende Nazi’s. Deze game speelt zich af in het jaar 1935 in het oude China. Je zal je door 10 verschillende levels door moeten worstelen om dit te bereiken, in deze levels kom je o.a. in de jungle van Ceylon en in het onderwater paleis van Istanbul en van hieruit naar Hong Kong naar China, waar je de schat "Heard of the Dragon" als eerste moet zien te bemachtigen.

Indiana Jones zal verschijnen op de PS2, PC en Xbox. De releasedatum is op dit moment nog lente 2003. De screenshot’s in dit bericht zijn van de Xbox.