1 min

Tags in dit artikel

, ,

D-Link, leverancier van innovatieve netwerkoplossingen, introduceert de nieuwe, geavanceerde DWL-1800-serie draadloze bridges. Deze draadloze bridges kunnen LAN’s in verschillende gebouwen verbinden met snelheden tot 11 Mbps. Deze serie bestaat uit een Base Station Bridge en een Remote Station Bridge, beide opgebouwd uit een binnen- en buitenonderdeel. De bridges zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in zeer zware klimaatomstandigheden en zijn geschikt voor draadloze communicatie tussen maximaal 128 gebouwen.

De DWL-1800B is het basisstation in de nieuwe serie en verbindt één of meer nodes met een centrale server of Internetverbinding. Dit apparaat kan worden ingezet als centraal element binnen point-to-multipoint-oplossingen en als een uiteinde voor een point-to-point-oplossing. De DWL-1800B kan 128 DWL-1800R remote bridges met elkaar verbinden.

De DWL-1800B en DWL-1800R bevatten beide een binnen- en buitenelement. Het onderdeel in het gebouw verzorgt via een Ethernet-poort de energievoorziening en verbinding met het lokale netwerk, het Internet en het buitenonderdeel. Het gedeelte voor buiten wordt met binnen verbonden via een waterdichte kabel en kan geschikt gemaakt worden voor zeer strenge klimaatomstandigheden. Bovendien treedt dit onderdeel op als een 16 dBi-antenne die data kan verzenden over een afstand tot 10 km (ETSI). Beveiliging wordt gegarandeerd door WEP-encryptie en het buitengedeelte heeft een ingebouwde stroomvoorziening via Ethernet.