2min

Tags in dit artikel

, ,

Intel introduceert zijn innovatieve Hyper-Threading (HT) technologie in de nieuwe Intel Pentium 4 Processor op 3,06GHz. Hyper-Threading technologie zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de prestaties van desktop-PC’s die verschillende applicaties tegelijkertijd draaien of toepassingen die gebruikmaken van ‘multithreading’. HT-technologie kan een prestatiewinst opleveren tot 25 procent. Naast de introductie van HT-technologie voor desktop-PC’s, heeft Intel nog een belangrijke mijlpaal behaald met de lancering van de Pentium 4 processor op 3,06GHz. Dit is de eerste commercieel verkrijgbare microprocessor die werkt op 3 miljard klokcycli per seconde. Deze snelheid is mogelijk dankzij het geavanceerde 0,13 micron productieprocédé van Intel. De Pentium 4 processor is daarmee ’s werelds krachtigste desktopprocessor.

"Mensen willen zelf meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren en verwachten hetzelfde van hun PC’s," zegt Louis Burns, vice president en general manager van Intels Desktop Platforms Group. "Hyper-Threading Technology is een belangrijke doorbraak die zowel consumenten als zakelijke gebruikers in staat stelt om meer te doen in minder tijd."

Volgens een recent onderzoek dat in opdracht van Intel is uitgevoerd, zegt ruim 75 procent van de computergebruikers dat zij incidenteel of regelmatig meerdere toepassingen tegelijkertijd draait (‘multitasking’). Het onderzoek, dat door Harris Interactive is uitgevoerd, toonde tevens aan dat het spelen van PC games terwijl ondertussen een cd wordt gebrand, de meest voorkomende multitasking-combinatie is. Bijna de helft van alle mensen met een PC van drie jaar of ouder meent dat hun oudere computer niet in staat is om meer dan één zware toepassing tegelijkertijd te draaien. PC’s die HT-technologie ondersteunen en die gebaseerd zijn op de Pentium 4 processor op 3,06GHz zijn per direct leverbaar. Deze PC’s zijn te herkennen aan het ‘HT’-label op het Pentium 4 processor-logo.