1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat tientallen klanten hebben geklaagd, brengt Sony een firmware update uit om en probleem te verhelpen met zijn dvd-rewritable branders voor pc’s. Het voordeel van de update is dat gebruikers die geen geschikte cd’s gebruiken, een foutmelding te zien krijgen alvorens het brandproces zal starten. De update is van toepassing op de externe DRX-500UL en de interne DRU-500A branders van Sony, die nu ongeveer twee maanden op de markt zijn.

Als 30.000 branders zijn naar de winkels verscheept. Maar er zijn echter enkele tientallen klachten van klanten binnengekomen. Reden genoeg voor Sony om een firmware update beschikbaar te stellen. Het probleem doet zich voor als de lege schijven een groter tolerantiebereik hebben dan de officiele dvd-rw-specificatie. Door de nieuwe firmware (1.0d) kunnen de Sony branders ook met ‘moeilijke’ schijven overweg. Schijfjes van a-merken zoals Sony zelf en Verbatim, Memorex en TDK geven geen problemen. Deze fabrikanten houden zich keurig aan de officiele specificaties voor onbeschreven dvd-rw’s.

Sony brengt binnenkort een nieuwe versie van deze dvd-brander uit die op maximaal 4-speed kan branden (dvd-r). Voor dvd-rw is de brandsnelheid dan 2x en voor dvd+rw en dvd+r 2,4x.