1 min

Tags in dit artikel

, ,

Digitale televisie, HDTV, is een grote stap dichterbij gekomen nu vertegenwoordigers van Amerikaanse elektronica consumenten en kabel bedrijven overeenstemming hebben bereikt over nieuwe regels voor digitale televisie. Apparte opzetkastjes voor het ontvangen van digitale uitzendingen via de kabel, zullen straks niet meer nodig zijn. Ook is er eensgezindheid over de standaarden voor de transmissie van digitale uitzendingen.

Volgens de partijen, de Consumer Electronics Association en de National Cable and Telecommunications Association, zullen HDTV’s binnen afzienbare tijd ‘plug-and-play’ uit de winkel komen. Hoewel de overeenkomst nog door de Amerikaanse Federal Communications Commission moet worden goedgekeurd, spreekt Gary Shapiro, president van de Amerkaanse elektronica consumentenbond, van een doorbraak. “Deze overeenkomst slecht de grootste barrière in de transitie naar HDTV.”

Cruciaal onderdeel van de afspraak is dat wanneer een opzetkastje zowel de oudere analoge en nieuwe digitale connectors heeft, het signaal door beide wordt doorgegeven, zodat ook de huidige digitale televisiekijkers kunnen blijven kijken.