1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In februari werd een nieuw p2p-initiatief aangekondigd. Het heette The Honest Thief, maar het bleek allemaal om een 1-aprilgrap te gaan. Bijna de hele internationale pers is er letterlijk ingestonken. Geronenommeerde buitenlandse media als Wired, New York Times, Slashdot, The Wall Street Journal en persbureau Reuters schreven er in februari over. Dus niet alleen internationale persbureau’s zijn erin getrapt. Ook Tweakzone heeft niet doorgehad dat het alles om een grap ging, zo is uit dit bericht (geschreven tijdens de aankondiging van het nieuwe p2p-initiatief) te lezen.

The Honest Thief verwees nergens naar 1 april of naar begin april, en de zeer betrouwbare zakenkrant The Wall Street Jounal had er zelfs al over geschreven. Dit is de verklaring voor het feit dat zoveel nieuwssites en dergelijke in de grap trapten.

Want het was natuurlijk wél een 1-aprilgrap, zo schrijft The Honest Thief op zijn site. "Het filesharing-project van The Honest Thief was niets meer dan een publiciteitsstunt. Ons doel was om aandacht te krijgen voor ons boek: The Honest Thief."