Rechtszaak Apple tegen Samsung over Siri gaat door

Rechter Lucy Koh, bekend van de patentzaak van Apple tegen Samsung over de iPhone en Galaxy S-telefoons, heeft nu ook de rechtszaak van Apple tegen Samsung betreffende Siri goedgekeurd.

Deze rechtszaak gaat over zoekpatenten die Apple gebruikt voor Siri. In 2012 voerde Apple ook al een rechtszaak over Siri en zoekpatenten, maar deze rechtszaak werd afgewezen.

Rechter Koh overwoog ook deze rechtszaak op te schorten vanwege het oordeel in de Siri-zaak in 2012. Het lukte Apple echter om de rechter te overtuigen het toch door te laten gaan. Dit geding gaat weer over zoekpatenten die Siri gebruikt, maar dit keer over andere zoekpatenten.

De zaak gaat echter niet zonder voorwaarden door. Er zijn enkele eisen waar beide bedrijven aan moeten voldoen. Zo moeten ze beide het proces aanzienlijk versnellen door problemen te stroomlijnen, minder expertgetuigen te gebruiken en minder claims tijdens de gerechtelijke procedure in te dienen.

De patentenoorlog tussen Apple en Samsung wordt al enige tijd gevoerd. Recentelijk kreeg Samsung nog een miljard dollar boete die het moest betalen aan Apple, maar deze boete werd ongeveer gehalveerd vanwege fouten door de jury en vereist een nieuwe rechtszaak.