1 min

AOL Time Warner, het bedrijf achter de webbrowser Netscape, heeft de Nederlandse website Moerstaal.nl laten weten dat het bedrijf na www.netschaap.nl ook de naam www.netschaapje.nl zal aanvechten vanwege mogelijke verwarring met Netscape. In mei diende reeds de rechtszaak, aangespannen door het Amerikaanse bedrijf tegen het gebruik van de namen www.netschaap.nl en www.natschaap.nl. Het domein Netschaap werd gebruikt door Christian Takes die sinds 1997 een website in de lucht hield over een virtueel schaapje dat internet ontdekt.

‘Gevaar voor verwarring’ was de aanleiding voor AOL Time Warner om de rechtszaak aan te spannen. In een reactie stelde Moerstaal steevast dat dit een belediging is voor de Nederlandse internetter; alsof deze het verschil niet ziet tussen een website die browsersoftware verkoopt en een website over een schaapje.

Doordat de rechter volgens Ronald Grahmbeek van Moerstaal onvoldoende kennis leek te hebben van internet, en AOL op het allerlaatste moment met een stukje aankwam waaruit de rechter afleidde dat een aantal Netscape gebruikers het woord Netschaap weleens gebruiken als koosnaampje, besliste de rechter in het voordeel van AOL. Moerstaal is inmiddels bezig hoger beroep voor te bereiden.