2min

Tags in dit artikel

,

Met de EasyShare DX6440 lanceert Kodak haar meest geavanceerde EasyShare digitale camera. De Kodak EasyShare DX6440 digitale zoomcamera is voorzien van een Schneider-Kreuznach Variogon 4x optische zoomlens van professionele kwaliteit en beschikt over een autofocussysteem dat ook bij weinig licht prima blijft functioneren. De camera heeft een resolutie van 4 megapixels en kan vergrotingen maken tot maximaal 50 x 75 cm. De EasyShare DX6440 biedt diafragma- en sluitertijdvoorkeuze en beschikt over voorgeprogrammeerde instellingen voor sport, nacht, portret, landschap en close-up. Het nieuwe autofocussysteem combineert een snelle passieve fasedetectie met een zeer nauwkeurige, ‘door de lens’ (TTL) contrastdetectie. Hierdoor kan het autofucussysteem een object zelfs in bijna volledige duisternis nog waarnemen.

Het flitsbereik van bijna zes meter komt in lichtarme omstandigheden ook van pas. Verder heeft de camera een sensor voor tegenlichtsituaties, die automatisch de invulflits activeert waardoor een goede belichting van het onderwerp altijd verzekerd is. De camera heeft een minimale opnamevertraging (minder dan 0,4 seconde). Op het 1,8 inch high-resolution LCD-scherm kun je in bijna elke opnamesituatie de foto voor of na de opname beoordelen. De camera beschikt voorts over Kodak’s Colour Science-algoritmen, die zijn ontworpen om de bekroonde kleurbalans en huidtonen van Kodak-films te evenaren.

Zoals met alle camera’s uit de EasyShare-serie het geval is, wordt ook de CX6440 geleverd met Kodak EasyShare-software. Hiermee is het zeer eenvoudig om foto’s van de camera naar de pc over te zetten, te organiseren, te bewerken, af te drukken of per e-mail te verzenden. De exclusieve ‘One Touch to Better Pictures’-mogelijkheid van de software – die gebruik maakt van door Kodak ontwikkelde kleurtechnologieën – maakt het veel eenvoudiger om thuis levendige en kleurechte afdrukken te maken met inkjet-printers. De Kodak EasyShare DX6440 is vanaf augustus leverbaar en heeft een adviesprijs van 479 euro.