2min

Tags in dit artikel

,

Epson introduceert twee nieuwe inkjetprinters. De Epson Stylus C84 is de opvolger van de Stylus C82. Het is een kleuren-inkjetprinter die is uitgerust met de tweede generatie Epson DURABrite pigmentinkten. De gebruiker heeft nu de keuze heeft tussen inktcartridges van standaard- of van groot formaat. De nieuwe inkten zijn nog beter bestand tegen water, nog meer veegvast en garanderen een lichtechtheid van 80 jaar. Met de sneldrogende inkt, de randloze afdruk tot A4-formaat en een afdruksnelheid van max. 22 pagina’s per minuut in zwart/wit voldoet hij aan alle criteria voor gebruik thuis en op het werk. De Epson Stylus C84 kost 139,15 euro.
Daarnaast lanceert Epson de Stylus C64. Dit is een instap kleuren-inkjetprinter voor de particuliere gebruiker. Net als bij de Epson Stylus C84 wordt de tweede generatie DURABrite pigmentinkten gebruikt. De Stylus C64 print 17 pagina’s per minuut en kan randloze afdrukken tot A5-formaat produceren. De gebruiker heeft daarnaast de keuze tussen inktcartridges van standaard- of van groot formaat. De Epson Stylus C64 heeft een adviesverkoopprijs van 102,85 euro.

De DURABrite-technologie zal bij EPSON een belangrijke rol gaan spelen bij toekomstige productontwikkelingen. DURABrite is een gepatenteerde technologie waarbij de pigmentdeeltjes van de afzonderlijke kleuren, net als bij zwarte inkt, van een bijzondere harslaag zijn voorzien. Dankzij de Micro Piëzo-inktkoptechnologie kan Epson de voordelen van inkt op basis van pigmentverf benutten. De inkt hoeft niet verhit te worden om verfdruppels te genereren. Dankzij deze technologie is het mogelijk om gebruik te maken van variabele druppelformaten zonder vernauwing van het spuitkanaal in de printkop.