Samsung bezig met hoge resolutie Android-tablets

Samsung komt binnenkort echt met Android-tablets die voorzien zijn van een hoge schermresolutie. Het gaat om tablets met een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels. Hiermee zou Samsung eindelijk het gat dichten met de iPad, die al enkele jaren met en hoge schermresolutie wordt geleverd.

Deze week was Techzine op de persconferentie van Samsung voor de presentatie van drie nieuwe tablets, de Galaxy Tab 3 7.0, 8.0 en 10.1. Grote vraag was toen waarom Samsung geen tablet presenteerde met een hoge schermresolutie, nu zijn er opnieuw enkele SKU-codes (productcodes) uitgelekt en browserprofielen waaruit zou blijken dat Samsung binnenkort alsnog met Android-tablets komt met een hoge schermresolutie.

In totaal zijn er zes SKU-codes uitgelekt, (SM-P600, SM-P601, SM-P605, SM-P900, SM-P901, SM-P905) op basis van die SKU-codes zou het gaan om twee verschillende tablets die in drie varianten beschikbaar komen. De drie varianten zijn alleen Wifi, Wifi met 3G en WiFi met LTE (4G). Waarschijnlijk zit het verschil in de twee tablets in de schermgrootte. Eerder lekte de SM-P9XX SKU-codes al uit.

Volgens de uitgelekte browserprofielen gaat het om Android-tablets met Android 4.2 en een ARM-chip, waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon of een eigen Exynos-chip van Samsung. Gezien de recente lancering van de Galaxy Tab 3-serie zou je denken dat het gaat om de opvolger van de Galaxy Note 10.1 of iets dergelijks, echter komen SKU-codes met SM-XXX alleen voor in de Galaxy Tab-serie. Waarschijnlijk gaat het hier dan ook om Galaxy Tab 3 Plus Tabs. Het kan wel een beetje verwarrend worden aangezien de huidige Galaxy Tab 3-serie is voorzien van Intel-chips en deze een ARM-chip krijgen.

Waarschijnlijk presenteert Samsung de tablets tijdens of vlak voor de IFA consumentenelektronicabeurs in Berlijn.