Ubuntu Touch geport naar Sony Xperia Z

Apps & Software
Ubuntu Touch geport naar Sony Xperia Z

Hoewel de Ubuntu Edge-smartphone met het Ubuntu Touch-besturingssysteem er helaas nooit zal komen, is het Ubuntu-OS wel overgezet naar de Sony Xperia Z-tablet.

Dit blijkt uit een aankondiging op het XDA Developers-forum. In deze post wordt gemeld dat de port van Ubuntu Touch naar de Xperia Z weinig bekende bugs heeft, maar dat gebruikers desondanks toch even hun bestanden moeten back-uppen. De release brengt wel een werkende versie van Ubuntu Touch naar de tablet.

Vorige week probeerde Canonical nog een smartphone met Ubuntu Touch naar de markt te brengen. Hiervoor zocht het 32 miljoen dollar van het publiek, maar het lukte maar om 12 miljoen dollar op te halen. Dat was weliswaar het meeste geld opgehaald ooit in een crowdfundingcampagne, maar het was helaas 20 miljoen dollar te weinig voor het doel en dus zal de smartphone nooit gemaakt worden.

Ubuntu Touch voor tablets bevindt zich overigens nog in een vroeg stadium. Er zijn nog maar weinig werkende apps en het geheel is nogal traag. De versie voor tablets komt dan ook pas in 2014 uit, terwijl de smartphoneversie al in oktober dit jaar moet verschijnen. Die versie is ook al een stuk verder.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken