1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Internetaanbieder De Digitale Stad (DDS) geeft de antispamorganisatie Spamvrij.nl vijfduizend euro. Recent werd bekend dat het voortbestaan van Spamvrij.nl onzeker is. "We draaien als Spamvrij.nl op dit moment volledig op de inzet van een beperkt aantal vrijwilligers. Dat kunnen we zo niet volhouden", aldus Rejo Zenger van Spamvrij.nl begin januari tegenover WebWereld.

Joost Flint, directeur van DDS, noemt Spamvrij.nl een ‘prima initiatief’. "Providers moeten Spamvrij.nl erkennen. Het is belangrijk dat het meer kracht ontwikkelt." Het is deze week tien jaar geleden dat DDS van start ging. "We vinden het beter een donatie te doen aan een goed doel dan een receptie te geven voor genodigde gasten."

De donatie van vijfduizend euro is eenmalig. Wel overweegt DDS om zijn abonnees de mogelijkheid te bieden om geld te schenken aan Spamvrij.nl. XS4ALL doet nu al iets vergelijkbaars met de digitale-burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BoF). "Spamvrij.nl is een burgerinitiatief en moet ook door burgers ondersteund worden", aldus Flint.