1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Overheid.nl, de informatieportal van de overheid, heeft in een jaar tijd het aantal bezoekers met 32,7 procent zien stijgen. De homepage had in november vorig jaar 345.000 bezoekers. In dezelfde maand in 2002 waren dat er nog ongeveer 260.000, vertelt Erik Hup, programmamanager bij de stichting ICTU die de site beheert. Overheid.nl trekt nu wekelijks ongeveer 80.000 bezoekers.

De ICTU is tevreden over het stijgend aantal bezoekers. "Je ziet toch dat we blijkbaar voorzien in een bepaalde behoefte", aldus Hup. Het Overheidsloket, een adviesgedeelte op Overheid.nl, krijgt ongeveer 20.000 bezoekers per week die informatie over gemiddeld vier onderwerpen inwinnen. Het Overheidsloket geeft bijvoorbeeld informatie over het verkrijgen van een nieuw rijbewijs of een vergunning.

Een soortgelijk initiatief wordt volgende maand ook op provinciaal niveau geïntroduceerd. "De provincie Overijssel start als eerste met het Provincieloket", weet Jelle Arts van E-Grant Publishing te melden. E-Grant is de uitvoerder van het Overheidsloket.