2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf Franklin Presentations uit Duiven heeft een nieuwe manier gevonden om hoog te scoren bij zoekmachine Google. De truc is dat er op de website in de, voor bezoekers onzichtbare, META tags content van andere populaire websites staat. Hierdoor geeft Google een hogere waardering aan deze site, wat resulteert in diverse nummer 1 posities in de zoekresultaten.

"Franklin Presentations kijkt bij bepaalde zoektermen naar de site die het hoogst scoort bij Google", aldus zoekmachine-expert Henk van Ess van Voelspriet.nl. "De inhoud van de site wordt vervolgens overgenomen, zodat mensen die die zoekterm invullen bij Franklin uitkomen.
Mensen die de link bij Google aanklikken, worden automatisch doorgestuurd naar de echte site van Franklin. Alleen de zoekrobot van Google krijgt de gekopieerde pagina’s te zien. Franklin weet vanaf welke ip-adressen de zoekrobot van Google komt en kan daar rekening mee houden"

Op de website van Fanklin Presentations is inmiddels een reactie verschenen waaruit blijkt dat men de aantijgingen niet erg serieus nemen:

Quote:

Vanochtend, 28 januari 2004, is een artikel over Franklin Presentations (…) verschenen. Aangezien wij ook maar ondernemers zijn willen wij ons deze kans niet laten ontglippen om onze producten aan de man te brengen.

Buiten kijf staat dat onze methode werkt. Inderdaad zaten er nog wat schoonheidsfoutjes in, die overigens inmiddels zijn opgelost, maar de talrijke bezoekers die wij per dag op onze website kunnen ontvangen spreken voor zich.

Wij danken WebWereld voor de gratis reclame (…)