1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgends de Britse krant The Independent on Sunday zou KPN een vijandig bod hebben uitgebracht van 14,9 miljard dollar op mmO2. Dit gerucht werd gisteren echter van tafel geveegd door KPN topman Ad Scheepbouwer. "We hebben geen plannen voor een onvriendelijke overname", aldus Scheepbouwer. Hij bevestigt echter wel dat er de afgelopen weken gesprekken zijn geweest, en dat beide partijen dit niet eerder wilden laten uitlekken. "Toen we aan het proces begonnen, hebben we een geheimhoudingsverklaring ondertekend.".

Ook is toegegeven dat er door KPN wel een overnamebod is gedaan, maar mmO2 heeft dit afgewezen. Scheepbouwer had blijkbaar niet verwacht dat dit bod afgewezen zou worden, zo blijkt uit zijn reactie: "We hebben een gezamenlijk belang in de Duitse markt. Maar logische dingen gebeuren niet altijd.". De afwijzing sluit nog niet de deur voor samenwerking, KPN heeft aangegeven nog te blijven kijken naar andere mogelijkheden.

KPN lijkt vooralsnog niet erg ondersteboven van de afwijzing van het bod, naar eigen zeggen gaan ze "vrolijk door" met het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.