Acer kondigt officieel de Iconia W4 aan

Afgelopen juni lanceerde Acer de Iconia W3, de eerste Windows 8-tablet die gebruikmaakte van een 8 inch-scherm. Deze tablet werd door de pers niet erg positief ontvangen en al snel doken er geruchten op dat Acer werkte aan een verbeterde versie van de tablet. Deze tablet is nu officieel aangekondigd: de Acer Iconia W4.

Een aantal weken geleden werd de tablet al genoemd op een evenement dat door Intel werd georganiseerd. Pas vandaag bevestigde Acer de berichten. Net zoals zijn voorganer beschikt de Iconia W4 over een 8 inch-scherm, maar dit keer is dit een IPS-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Het apparaat beschikt over een 1,8GHz Intel Atom Bay Trail-processor en zal voorzien zijn van twee camera’s; één aan de achterzijde van 5 megapixel en één aan de voorkant van 2 megapixel.

Daarnaast beschikt de Iconia W4 over 2GB werkgeheugen en zullen er twee varianten uitgebracht worden, met 32 of 64GB opslagcapaciteit. De accuduur van het apparaat zou rond de 8 uur moeten liggen. De Iconia W4 gaat 413 gram wegen. Ook gaat Acer een leren cover uitbrengen met een ingebouwd toetsenbord, die ook gebruikt kan worden om het apparaat rechtop te zetten.

Het is nog onduidelijk wanneer de Iconia W4 in onze regio wordt uitgebracht en wat de prijs zal bedragen. De prijzen in de VS bedragen 330 en 380 dollar voor varianten met respectievelijk 32- en 64GB opslagruimte.