2min

Tags in dit artikel

Lindows.com wordt door Microsoft opnieuw voor de rechter gesleept. De naamsverandering van Lindows tot Lin—s (Lindash) is volgens Microsoft onvoldoende om de inbreuk op het merkenrecht te stoppen.

Lindows.com veranderde ongeveer een maand geleden haar naam in de Benelux in Lin—s (Lindash). De rechter had eerder al bepaald dat Lindows teveel op Microsofts merknaam Windows lijkt en het bij de consument tot verwarring kon leiden. Nu probeert Microsoft met een kort geding tegen Lindows.com nu ook de naam Lindash tegen te houden.

Volgens advocaat van Microsoft Nederlands, houdt Lindows.com zich ook onvoldoende aan de afspraken. Microsoft heeft nu, omdat Lindows.com zich niet aan het vonnis houdt, de dwangsom in de dagvaarding voor iedere overtreding flink verhoogd.

In januari dit jaar verbood de rechter in Amsterdam al het gebruik van de merknamen Lindows, LindowsOS en Lindows.com in de Benelux. Op straf van een dwangsom van duizend euro per dag, moest ook de Amerikaanse website ontoegankelijk gemaakt worden voor bezoekers uit de Benelux. Lindows.com lijkt hier geen gehoor aan te hebben gegeven.

Volgens Michael Robertson, directeur van Lindows.com, is het onmogelijk om aan de eis van de rechter te voldoen, hiermee riskeert hij hoge boetes of sluiting van de hele website. Aldus Robertson op zijn website.

Volgens Robertson eist Microsoft elke dag dat Lindows.com online is voor Nederlanders, hij per dag een bedrag van 124.000 dollar moet betalen. Volgens Robertson heeft hij dat geld niet. Microsoft heeft zestig miljard, dus ze kunnen doorgaan met aanklagen tot ze winnen, aldus Robertson.