1 min

Toshiba heeft een nieuw laptopscherm ontwikkeld, dat tegen alle ontwikkelingen op het gebied van bredere kijkhoeken in, alleen leesbaar is als je er recht achter zit. Van opzij gekeken is het scherm onleesbaar. Dit komt omdat er over het daadwerkelijke beeldscherm heen een extra lcd-scherm is geplaatst. Dit extra scherm legt een mozaïek over het echte beeld heen wat onzichtbaar is als je recht achter het scherm zit. Gekeken vanuit alle andere posities is het normale beeld echter onleesbaar.

Dit zorg ervoor dat mensen moeilijker mee kunnen lezen met wat er op het scherm staat. Dit is vooral handig als je in de trein, kantine of het café je mail aan het lezen bent, iets wat met het toenemende aantal draadloze netwerken in de toekomst steeds vaker het geval zal zijn. Alleen mensen die achter je staan kunnen gewoon met je meelezen, het blijft dus zaak met je rug tegen de muur te blijven zitten, of het lettertype op je scherm toch nog wat kleiner in te stellen.

De meerprijs voor het anti-meeleesscherm zal ongeveer op 100 euro komen te liggen, dit jaar zullen de eerste laptops uitgerust zijn met dit scherm. Ook zal het scherm toepasbaar zijn voor mobiele telefoons en pda’s.