‘Google werkt aan tablet met Chrome OS’

Circa drie jaar geleden verschenen de eerste geruchten omtrent de komst van een tablet met Google’s Chrome OS-besturingssysteem, gefabriceerd door HTC. Eind vorige week zijn deze geruchten na lange tijd weer aangewakkerd.

Momenteel bestaat Chrome voornamelijk als webbrowser. Wel wordt het Chrome OS-besturingssysteem toegepast op de Chromebooks van onder andere Acer, HP en Samsung. Deze Chromebooks blijken echter nog geen doorslaand succes, mede dankzij de winnende populariteit van de tablet. Enkele jaren geleden ontstonden de eerste geruchten dat Google het besturingssysteem op een door HTC gefabriceerde tablet zou willen plaatsen.

Nu lijkt Google het eigen besturingssysteem opnieuw een impuls te willen geven. Op de Google-account van ontwikkelaar Francois Beaufort zijn meerdere berichten geplaatst die mogelijk duiden op de komst van een tablet met Chrome OS als besturingssysteem.

Zo plaatste Beaufort een foto met het bericht dat op het virtuele Chrome OS-toetsenbord vrijwel alle toetsen zitten die ook op de meest recente versie van het fysieke Chrome OS-toetsenbord te vinden zijn (link). Tevens heeft Google een betere ondersteuning voor het gebruik van een aanraakgevoelig scherm geïntroduceerd.

Ook geeft Beaufort op zijn Google-profiel aan dat ontwikkelaars bezig zijn geweest met het ontwerpen van toepassingen op een experimenteel Chrome OS-apparaat, uitgerust met een Bay Trail-processor van Intel. Hoewel deze processor zowel in tablets als in desktopsystemen kan worden toegepast, zou dit eveneens kunnen wijzen op de komst van een tablet met Chrome OS als besturingssysteem.