2min

Tags in dit artikel

, ,

HHP heeft een grote opdracht binnengehaald van Deutsche Bahn AG. HHP, expert op het gebied van apparatuur voor mobiele dataverzameling, zal de Duitse spoorwegen 2.000 mobiele Dolphin® 9500 computers leveren die zullen worden gebruikt om een optimale inzet van de treinwagons in het uitgebreide rangeernetwerk van Deutsche Bahn te garanderen, en deze ook op elk moment te kunnen lokaliseren. De Duitse spoorwegmaatschappij beschikt over één van de grootste spoorwegnetten in de wereld. Een belangrijk onderdeel van haar organisatie is Railion Germany (voorheen DB Cargo), onderdeel van de divisie transport en logistiek van Deutsche Bahn. Railion is momenteel voor het Cargo Digital Data (CDD) communicatieproject bezig het logistieke proces voor de inzet van de treinwagons te optimaliseren.

Vroeger maakte Railion gebruik van walkietalkies en een eigen netwerk voor de dataoverdracht. Rolf Degenkolb, Railion¹s projectleider zei: "Het eigen netwerk dat we gebruikten werkte niet meer optimaal. Daarom besloten we om te upgraden naar een GPRS-systeem. Dit is sneller en efficiënter en zal significante kostenbesparingen opleveren op het gebied van onderhoud."

Railion en haar belangrijkste opdrachtgever Deutsche Bahn Systems (DBS), hebben voor het nieuwe systeem gekeken naar verschillende datacollectieoplossingen. Uiteindelijke kozen zij voor HHP¹s nieuwe Dolphin 9500. Dit apparaat maakt gebruik van de nieuwste technologie, waaronder een Intel® X-Scale-processor en het Microsoft® Windows® Pocket PC-platform. HHP en haar partner, Siemens Business Services (SBS), hebben Railion geholpen met het ontwikkelen en testen van het nieuwe systeem. Dit maakt gebruik van de nieuwste GSM- en GPRS-technologie. Railion was vooral onder de indruk van HHP¹s applicatieondersteuning en projectmanagementmogelijkheden. Daarom bestelde het bedrijf Dolphin 9500’s voor gebruik in twaalf stations. "De nieuwe units zijn eenvoudig in gebruik en maken ons systeem veel nauwkeuriger en betrouwbaarder. Zo besparen we niet alleen veel tijd, maar ook geld," aldus Rolf Degenkolb. "Met de implementatie van het nieuwe systeem onderstrepen we het belang dat we hechten aan veiligheid, door ervoor te zorgen dat de juiste treinwagons altijd op de juiste plaats zijn."

"We hebben gekozen voor de Dolphin 9500 omdat deze hypermoderne technologie gebruikt en heel geavanceerde functionaliteiten biedt," voegde hij toe. "De computer kan tegen een stootje en dat is zeer belangrijk omdat de Dolphins vierentwintig uur per dag, in weer en wind gebruikt worden."