2min

Tags in dit artikel

, , , ,


Microsoft mag buiten de Verenigde Staten de rechtszaken tegen Lindows.com gewoon blijven voeren, dat heeft een rechter in de VS besloten. Volgens deze rechter (John Coughenour) is er geen reden om zich in de buitenlandse rechtszaken te verwikkelen zolang er geen inbreuk op de rechten van Lindows.com veroorzaakt wordt door een buitenlandse rechtbank.

De aanvraag van Lindows.com aan de Amerikaanse rechter was om de verschillende rechtszaken buiten de VS stop te zetten om te wachten op de uitslag van de Amerikaanse zaak die al sinds begin december 2001 bezig is.

Met een tijdelijk verbod op rechtszaken buiten de VS probeerde Lindows.com de kosten die met een rechtszaak gemoeid zijn binnen de perken te houden. In steeds meer landen worden rechtszaken aangespannen tegen Lindows.com vanwege inbreuk op het merkenrecht. Onder meer in de Benelux, Finland en Zweden is een verbod op de naam opgelegd. In Spanje, Mexico, Canada en Frankrijk is Microsoft onlangs gestart met het aanspannen van rechtszaken tegen Lindows.com

In januari dit jaar werd hier in Amsterdam al door de rechter verboden om gebruik te maken van de merknamen Lindows, Lindows.com en LindowsOS. Ook moet Lindows sinds 11 februari bezoekers afkomstig uit de Benelux weren van hun website. De Lindows.com directeur zei dat dit technisch onmogelijk is.

Als Lindows zich aan de uitspraak in de Benelux moet gaan houden, zal het bedrijf zich voor iedereen moeten gaan sluiten volgens een woordvoerder van Lindows. Na de uitspraak is de naam gewijzigd in Lindash (binnen de Benelux), maar hier diende Microsoft ook bezwaar tegen in.