1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Wanadoo beweert de oplossing te hebben voor die mensen die geen breedband-internet hebben. Met Wanadoo Turbo kunnen deze mensen tot vijf keer sneller surfen.

Wanadoo Turbo is een gratis programma. Inbellers kunnen daarmee gemiddeld twee tot vijf keer sneller internetten. Het programma is gratis te downloaden van de Wanadoo site.

"Abonnees die niet willen of kunnen overstappen op breedband, kunnen met Wanadoo Turbo toch de voordelen van een snellere internetverbinding ervaren", aldus Dianne Potters van Wanadoo Nederland.

Het idee van de internetversneller is niet echt nieuw. Er bestaan al veel langer programma’s, die beweren dat zij de snelheid van internet kunnen versnellen door een paar aanpassingen.

De ISP zegt dat de software anders is en dat Wanadoo de eerste provider is, die dit soort software gratis aanbiedt. "Wanadoo Turbo bestaat uit twee componenten. Een speciale cacheserver bij Wanadoo zelf en een klein programmaatje bij de klant."

Het Leidse onderzoeksbureau iPing heeft onderzocht of Wanadoo Turbo echt werkt. Hieruit is gebleken dat de site van Wanadoo 2,1 (analoog) tot 2,8 (isdn) keer sneller is. De site van wehkamp is zelfs 7,7 (isdn) tot 9,4 (analoog) keer sneller.

Volgens Wanadoo werkt het alleen met Windows en MacOS X. Op Linux werkt het ook wel, maar daar wordt geen ondersteuning voor gegeven.