1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dell was in het eerste kwartaal van dit jaar de grootst pc-maker ter wereld. Dit komt door de aantrekkende zakelijke markt, waardoor de groei van nieuwe pc’s en servers in Europa erg groot was, aldus marktonderzoekers IDC en Gartner.

HP komt op de tweede plaats. Na de fusie met Compaq is HP constant stuivertje aan het wisselen met Dell. Dell wist echter beter te profiteren van de groeimarkt in Europa en Azië. Dell verkocht daarom één miljoen computers meer dan HP en dat is het grootste verschil dat er ooit is geweest tussen de twee bedrijven.

De levering van Dell groeide met 28 procent tot 7,7 miljoen computers. Dit heeft Dell een marktaandeel van 18,6 procent opgeleverd. HP groeide met 16 procent en daardoor kwam HP op een marktaandeel van 15,5 procent.

Analisten van IDC en Gartner verwachten ook dat IBM nog verder gaat groeien op de zakelijke markt. De verkoop van IBM steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 20,2 procent. De groeiende verkopen van IBM in Europa is te wijten aan de sterke euro. Amerikaanse producten zijn daardoor erg goedkoop voor Europese consumenten en bedrijven.