Samsung vraagt jury rechtszaak Apple te seponeren

De advocaten van Samsung hebben in de door Apple aangespannen rechtszaak de jury verzocht de aantijgingen omtrent de patentbreuk onontvankelijk te verklaren. Dit verzoek is gedaan nadat het Amerikaanse patentenbureau verklaarde dat een patent van Apple mogelijk niet rechtsgeldig is.

Volgens het patentenbureau zou het gaan om het patent van Apple met nummer 7.844.915. Dit betreft een patent voor techniek die het mogelijk maakt onderscheid te maken tussen het scrollen en het zogenaamde knijpende zoomen. Bij deze manier van zoomen knijpt de gebruiker van een smartphone op een aanraakgevoelig scherm twee vingers naar elkaar toe, om uit te zoomen op bijvoorbeeld een plattegrond.

Het patentenbureau is het patent opnieuw aan het onderzoeken. Hierbij kan zij zich niet vinden in de argumenten van Apple over het al dan niet valide zijn van het patent. Hierop heeft het patentenbureau besloten dat het meer specifieke informatie van Apple verlangt.

Samsung verklaarde: "Gezien Apple ervoor gekozen heeft de schadevergoeding niet op te splitsen per patent, zal het onmogelijk zijn om te bepalen hoe groot het aandeel van het omstreden patent zich verhoudt ten opzichte van de andere patenten. Het besluit van het patentenbureau zou het oordeel van de gehele jury in twijfel trekken."

Hierop heeft Samsung een motie bij de rechter ingediend, om de gehele rechtszaak te seponeren. Rechter Lucy Koh heeft Apple tien dagen de tijd gegeven om hierop te reageren, wat Samsung aanvankelijk te lang vond duren. Apple heeft aangegeven dat ze voor het verstrijken van aanstaande woensdag met een reactie zal komen.