1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo heeft vandaag de naam van haar nieuwe GameBoy bekend gemaakt: Nintendo DS. Waar DS uiteraard staat voor Dual Screen. DS was eerst eigenlijk de werktitel van het apparaat, maar men heeft besloten om de naam te behouden. De opvolger van de GameBoy komt nog dit jaar uit in Japan en Amerika, Europa moet nog wachten tot het voorjaar van 2005.

Het oorspronkelijke design is, zoals je kunt zien, enigszins aangepast. De nieuwe Nintendo DS heeft een smallere, zwarte onderkant en een zilverkleurige opklapbare bovenkant. De knoppen zijn wat groter gemaakt en een beetje gewijzigd, zodat ze makkelijker te gebruiken zijn. In de Nintendo DS zit een uitsparing voor de ‘stylus’ (soort pen om het touchscreen te kunnen bedienen) in op te bergen. Verder heeft het apparaatje stereogeluid, hetzij via de ingebouwde speakertjes, hetzij via een koptelefoon.

Satoru Iwata, president van Nintendo verwoord het alsvolgt: "Twee schermen, chat-opties, een touch screen, draadloze mogelijkheden en spraakherkenning. Consumenten zullen de vruchten plukken van de creativiteit en innovatie die deze nieuwe functies voor videogames gaan betekenen."