Asus presenteert VivoTab Note 8 met stylus

Asus heeft tijdens het de CES 2014 de Vivotab Note 8 aangekondigd. Deze 8 inch-tablet zal standaard geleverd worden met een stylus van Wacom en gebruikmaken van Windows 8.1. Er is op dit moment nog geen prijs bekend voor het apparaat.

Op dit moment wordt de markt voor tablets met een stylus gedomineerd door Samsung. Asus probeert hier verandering in te brengen door de Asus Vivotab Note 8 uit te brengen. Deze 8 inch-tablet zal beschikken over een stylus van Wacom, een grote fabrikant die zich bezighoudt met het maken van tekentablets en stylussen.

Asus heeft niet bekend gemaakt welke stylus er precies gebruikt wordt bij de Vivotab Note 8, maar weet wel te melden dat de tablet de stylus op 1.000 plekken op het scherm kan registreren. Behalve de stylus wordt er ook Microsoft Office Home & Student meegeleverd. Dit betekent dat standaard Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote meegeleverd worden.

De Vivotab Note 8 maakt gebruik van een quad-core Intel Atom Z3740-processor met 2GB aan werkgeheugen. De tablet wordt geleverd met maximaal 64GB aan opslagcapaciteit en het is mogelijk om dit uit te breiden met een microSD-kaart van maximaal 64GB. Aan de achterkant van het apparaat is een 5 megapixel-camera te vinden en aan de voorzijde een camera die HD-foto’s kan maken. Volgens Asus heeft het apparaat een accuduur van 8 uur.