1 min

Tags in dit artikel

,

Uit een onderzoek onder 350 bedrijven, waaronder ook financiële bedrijven die veel persoonsgegevens bezitten is gebleken dat 75% van hen oude pc’s doorverkoopt of weggeeft. Van deze bedrijven zorgt maar 23% dat de oude data niet meer is terug te halen is van de harde schijf. Het onderzoek is gehouden voor een campagne om bedrijven aan te moedigen hun oude hardware te recyclen, dit om ervoor te zorgen dat kostbare elektronica niet op de stortplaats beland. Milieu-instanties moedigen het aan dat bedrijven hun oude hardware een tweede leven geven, het is echter verontrustend dat bedrijven zo slecht omgaan met vertrouwelijke persoongegevens.

Enkele onderzoeksresultaten laten zien dat 38% van de bedrijven de harde schijf formatteert, 22% zorgt ervoor dat de harde schijf één maal overschreven werd. Het formatteren van een schijf maakt het echter niet onmogelijk de data terug te halen.
16% van de bedrijven blijkt zijn activiteiten in de financiële sector te hebben, maar 12.5% van deze bedrijven zorgt daadwerkelijk dat de data niet meer terug te halen is.

Na het onderzoek is uitgelegt dat het erg belangrijk is de gegevens op de harde schijf te vernietigen. Na deze uitleg bleek 23% van de bedrijven niet te weten hoe ze dit moesten doen.