‘Nokia’s Android-smartphone gaat Nokia X heten’

De afgelopen maanden doken er meerdere geruchten op over een Android-toestel van Nokia met de codenaam Normandy. Uit het meest recente bericht van Twitteraar @evleaks blijkt dat dit toestel mogelijk zal worden gelanceerd onder de naam Nokia X.

Vorige week lekten er screenshots van de mogelijke interface van de Nokia-smartphone met de codenaam Normandy uit. Het mobiele besturingssysteem van dit toestel zou een afgeleide versie (vork) zijn van Android. De interface zou blijkens de gelekte afbeeldingen erg veel weg hebben van Windows Phone.

De doorgaans zeer betrouwbare bron @evleaks beweert dat dit Normandy-toestel uiteindelijk zal worden gelanceerd onder de naamgeving Nokia X. Overigens zou de lancering naar verluidt plaatsvinden op 23 februari, gedurende het Mobile World Congress in Barcelona.

Wat de specificaties betreft zou het Nokia-toestel gericht zijn op de onderkant van de markt. Het apparaat is volgens geruchten uitgerust met een Qualcomm S4-chipset, 512MB aan werkgeheugen, 4GB opslagcapaciteit en een 3 megapixel-camera. Het beeldscherm zou een diagonaal van 4 inch hebben.