1 min

Tags in dit artikel

, ,

Door de lancering van FireFox 1.0 worden de andere Mozilla-producten wat naar de achtergrond geduwt. Toch is Thunderbird heel aardig om ook in de gaten te houden. Het mailprogramma krijgt steeds meer functies, op termijn groeit Thunderbird daardoor uit tot een volwaardig PIM-alternatief.

Het mailprogramma is voorlopig alleen een concurrent voor Outlook Express, geeft Bart Decrem van de Mozilla Foundation toe, maar ook Outlook komt volgend jaar in het vizier van Thunderbird. Thunderbird krijgt dan kalenderfuncties en zal aansluiting vinden bij groupwareservers.

"Firefox kreeg een duwtje in de rug van de consument, bij Thunderbird kwam dat van het bedrijsfleven", zo zegt Decrem, specialist marketing en business affairs van de Mozilla Foundation. De ontwikkeling van de Mozilla-mailcliënt wordt zo financieel ondersteund door een Fortune 100-bedrijf, dat op zoek was naar een alternatief.

Er zitten nu nog te weinig functies in Thunderbird om de strijd met Outlook aan te gaan, zo geeft Decrem zelf toe. "In het komende jaar zullen we een versie van Thunderbird kunnen aanbieden waar ook een kalender inzit en die het op het gebied van functionaliteit volledig gelijkwaardig is aan Outlook. Maar dat zal nog een tijdje duren."