Een 18 jaar oude Amerikaanse student heeft de twijfelachtige eer de eerste persoon te zijn die opgepakt is voor het versturen van ongewenste instant messages, ook wel spim genoemd.

Anthony Greco verstuurde meer dan 1,5 miljoen berichten aan leden van de online networking service MySpace.com, waarin hij voor pornografie en verzekeringen adverteerde.
Daarnaast wilde hij MySpace.com chanteren. Als de website geen marketingdeal met hem af wilde sluiten, dreigde hij zijn spim-methodes te delen met anderen. In de deal zou MySpace.com de acties van Greco moeten legaliseren.

MySpace.com maakte hierop een nep afspraak met Greco waarin de directeur Tom Anderson de deal zou sluiten met de student. Bij aankomst op het vliegveld van Los Angeles werd de jongen echter opgepakt door de ingelichte politie.

MySpace.com begon in december 2003 met een het aanbieden van een Instant Messaging service voor haar leden. Volgens berichten zou Greco eind 2004 zijn begonnen met zijn spim-acties.
Volgens hulpofficier van justitie Brian Hoffstadt is het goed mogelijk dat in de nabije toekomst meer van dit soort arrestaties plaats zullen vinden.
"We beginnen nu slechts aan het topje van de ijsberg. Dit kan een nieuwe trend zijn, omdat er meer en meer communities op het internet ontstaan.", aldus Hoffstadt.