1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Albatron, bekende fabrikant van onder meer moederborden en grafische kaarten, heeft een nieuw moederbord gelanceerd. Het moederbord met als typenummer PX915PL is gebaseerd op de laatste chipset van Intel: de i915PL. Deze chipset is een stuk gunstiger geprijsd dan zijn voorganger: de i915P.

Los van een licht gewijzigde geheugen configuratie is de chipset gelijk aan de i915P. Zo ondersteunt de chipset 2 DIMM sloten (voor Dual Channel DDR) en PCI-Express 16x. Ook de geïntegreerde geluidschip is het vermelden waard, dankzij de ICH6 Southbridge beschikt de gebruiker over High Definition 8 kanaals geluid.

Ook aan overklokmogelijkheden is gedacht, het ‘Dr. Speed’ tooltje zorgt ervoor dat zelfs de beginnende computer gebruiker zijn systeem kan overklokken. Het programma heeft een gebruiksvriendelijke user interface die voor zowel de echte tweakers als de beginners te gebruiken is. Er zit in onze ogen echter wel een keerzijde aan dit gemakt: beginnende gebruikers kunnen gewoon hun systeem overklokken zonder de gevolgen goed te begrijpen.
Waar normaal overklokken een geavanceerde toepassing is, wordt dit nu opeens wel heel laagdrempelig gemaakt.