1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft plannen om ondersteuning voor touchscreens te gaan bieden in de opvolger van Windows XP, met de inmiddels welbekende codenaam Longhorn. Deze feature moet er, samen met ondersteuning voor pen-based input, voor zorgen dat meer fabrikanten van mobiele pc’s touchscreens gaan gebruiken. Uiteraard is Microsoft vooral geïnteresseerd in de fabrikanten van Tablet PC’s.

Op de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) deze week heeft Microsoft al een werkend prototype van een Fujitsu Tablet PC in combinatie met de touch screen mogelijkheden van Longhorn laten zien. Ook heeft de softwaregigant aangekondigd samen te gaan werken met fabrikanten om de kosten van de hardware voor touchscreens omlaag te brengen.

Door een kostenverlaging hoopt Microsoft dat zoveel mogelijk fabrikanten touchscreens gaan gebruiken in hun Tablet PC’s. "Als je dual-mode input voor een vergelijkbare prijs kunt bieden, waarom zou je dat dan niet doen?" aldus Susan Cameron, Group Product Manager bij Microsoft.

Overigens is het nog niet geheel duidelijk of de touchscreen functies alleen in een (eventueel uit te brengen) speciale Tablet PC editie van Longhorn zullen zitten, of dat dit gewoon in alle versies van Longhorn aanwezig zal zijn.