1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe XBOX die op de 12e en de 13e van deze maand onthuld zal worden heeft goede kansen om Sony’s Playstation voorbij te streven als nummer 1 onder de consoles. Dat heeft Bill Gates gisteren verklaard.

"Ons doel in de laatste generatie consoles, was om mee te doen met de gevestigde orde. We zijn deze ronde uitgekomen als een sterke nummer twee," aldus Gates.

Gates, die zijn uitspraken deed op een vergadering van de Society of American Business Editors en Writers, zei ook dat de nieuwe XBOX een heel resem aan features heeft dat het apparaat geschikt maakt voor games, muziek, video en afbeeldingen en zeer geschikt is voor de huiskamer.
Gates meldde ook dat de nieuwe XBOX voordeel zal hebben bij de groeiende beschikbaarheid van high-definition content en televisies die dergelijke content weer kunnen geven.

Volgens Gates kan Microsoft de volgende ronde veel geld besparen, omdat de consument Sony en Microsoft als twee gelijke concurrenten ziet. Met andere woorden, Microsoft hoeft geen geld meer uit te geven om zich te bewijzen.
Op de vraag of de nieuwe XBOX de Playstation 3 kan verslaan, zei Gates dat verschillende hoge medewerkers die te maken hebben met de nieuwe XBOX hem verzekerd hebben dat de nieuwe XBOX Sony’s Playstation 3 zeker kan verslaan.