1 min

Tags in dit artikel

,

IBM heeft vandaag haar nieuwe beveiligingssoftware aangekondigd waarmee werknemers, klanten en partners van bedrijven hun informatie veilig via het internet kunnen delen.

De software, genaamd Tivoli Federated Identity Manager (TFIM), is de eerste beveiligingssoftware die IBM speciaal voor bedrijven maakt. Oktober vorig jaar begon IBM al een samenwerking met het bedrijf Liberty Alliance, dat standaarden opstelt voor het bepalen van iemands identiteit, wanneer deze persoon een internetpagina wil opvragen.

Deze zogenaamde ‘Federated identity’ geeft werknemers en klanten van bedrijven de mogelijkheid om een bepaalde website te bezoeken die vervolgens hun identiteit bepaald. Vervolgens kan de desbetreffende persoon via deze website andere sites en netwerken van het bedrijf benaderen.
"Werknemers die bijvoorbeeld de voorwaarden van hun ziektekosten verzekering willen bekijken moeten daarvoor vaak op een andere site inloggen met een andere gebruikersnaam en wachtwoord. Met TFIM kunnen ze direct inloggen op die site," aldus Joe Anthony van IBM.

Het bedrijf dat TFIM gebruikt kan in samenspraak met haar partners en klanten zelf bepalen welke services toegankelijke zijn voor de gebruiker. TFIM is compatible met bestaande identiteitsstandaarden als Liberty, SAML, WS-Federation, WS-Security en WS-Trust.
De verwachting is dat TFIM een sterke concurrent kan worden van Computer Associates’ Netegrity software.
TFIM gaat later deze maand in de verkoop.