2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple staat er om bekend dat het slecht is in het gokken van de hoeveelheid van een bepaald product het op de markt moet hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. In het verleden moest het bedrijf constateren dat het vaak niet genoeg producten op voorraad had en dat veel winkels niet voldoende bevoorraad konden worden.

Apple heeft daar met de groeiende populariteit van onder andere de iPod lijn wat aan proberen te doen, maar moet nu constateren dat het nu te veel iPod’s heeft geproduceerd. Dat is althans de bewering die de website appleinsider.com heeft geuit. Apple wilde niet reageren op het nieuws, omdat het bedrijf volgens de woordvoerder niet reageert op geruchten en speculaties.

Appleinsider is er echter vrij zeker van dat er behoorlijk wat iPod’s in warenhuizen nog op een eigenaar liggen te wachten. Het zou dan voornamelijk gaan om een groot aantal Ipod shuffle’s en ook nog een aantal iPod photo modellen. De nieuwe inschattingen van Apple falen echter niet op alle fronten. Zo voldoen de voorraden van de nieuwe iMac G5 en de U2-iPod editie wel aan de vraag.

Verder meld AppleInsider nog dat Apple in alle stilte bezig is met de introductie van minimaal één nieuw iPod model. Er gaan een aantal geruchten hoe dit model eruit zal gaan zien, maar het meest waarschijnlijk is een flash-gebaseerde iPod met 2GB geheugen en een klein lcd-schermpje. Volgens dit gerucht zal het schermpje niet heel groot zijn, waardoor de speler ingedeeld zal worden in de iPod shuffle lijn.