1 min

Tags in dit artikel

,

Ilse startte gisteren met een volledig nieuwe zoekmachine. Ilse nam de domeinnaam mp3.nl over, om daar de nieuwe zoekmachine te vestigen.

Via deze zoekmachine zul je digitale muziek kunnen vinden, en heb je de mogelijkheid om de gevonden muziek te beluisteren.
"De dienst onderscheidt zich van bestaande diensten in de combinatie van een zo volledig mogelijk aanbod, achtergrondinformatie, verschillende mogelijkheden om de muziek te verkrijgen en zogenaamde ‘recommendations’ in de vorm van suggesties voor nieuwe artiesten. In de toekomst moet het tevens mogelijk zijn voor artiesten om hun muziek via de dienst te promoten," liet Nils Rooijmans weten.

Je kunt op verschillende manieren zoeken naar de muziek. Momenteel kun je zoeken binnen online muziekwinkels, binnen peer-to-peernetwerken en binnen online cd-verkopers zoals Amazon.com.

Bij het zoeken krijg je niet alleen de zoekresultaten, maar tevens krijg je ook achtergrondinformatie te lezen. Deze informatie kan bijvoorbeeld gaan over de artiest. Tevens wordt er in een ‘related artists DB’ gezocht naar suggesties voor andere artiesten met vergelijkbaar oevre.