2min

Tags in dit artikel

, , , ,

France Telecom (FT), het moederbedrijf van internetprovider Wanadoo, gaat de naam van haar provider veranderen naar Orange. Deze naam hanteerde het bedrijf tot nog toe al voor haar mobiele telefonie provider. Het Franse bedrijf heeft gisteren de details vrijgegeven over de omvangrijke naamswijziging

Als eerste zal Groot-Britannië aan de beurt zijn. Daarmee veranderd de Britse afdeling van Wanadoo voor de tweede keer in twee jaar van naam. Vorig jaar veranderde de provider al van Freeserve naar Wanadoo. Volgend jaar zal het dus Orange gaan heten. Daarna zal de naamswijziging ook doorgevoerd worden in andere Europese landen, waaronder Spanje en Nederland.

Het verdwijnen van de naam Wanadoo is het gevolg van een nieuwe strategie van FT, waarin het bedrijf een heel scala aan services wil gaan aanbieden op het gebied van communicatie, infotainment en alledaagse dingen.

Onder deze nieuwe services zal onder andere een nieuwe telefoonabonnement van 39 euro per maand zitten dat mobiel en vast bellen combineert. Ook zal er een telefoon geïntroduceerd worden die de gebruiker waarschuwt als hij nieuwe e-mails heeft.
Ook heeft FT plannen voor een beveiligingsysteem dat op afstand bediend kan worden via een computer of mobiele telefoon.

De ambitieuze plannen van FT zijn onderdeel van het New Experience in Telecom services (NExT) programma van het bedrijf. Doel van het programma is het bieden van services die een hoge kwaliteit hebben maar ook eenvoudig zijn. Verder denkt het bedrijf effectiever te kunnen werken door alle activiteiten onder één naam te bundelen.