1 min

Tags in dit artikel

, , ,

90 procent van de Amerikanen met internettoegang worden beïnvloed door de angst voor spyware, zo blijkt uit een onderzoek van Pew Internet en het American Life Project-onderzoek.

Pew Internet zetten een onderzoek op gang die de invloed van spyware op het internetgedrag bekeek. 90 procent van de Amerikanen met internetaansluiting worden beïnvloed door hun angst voor spyware. Door deze angst stappen vele Amerikanen over op alternatieve internetbrowsers en vermijden ze zoveel mogelijk bestandsuitwisselprogramma’s.

Spyware is software dat zonder weten van de gebruiker een computer infecteert. De computergebruikers kunnen hierdoor opeens met een andere startpagina zitten, of last hebben van pop-ups. Ook verzamelt spyware gegevens over de gebruiker van de computer, en natuurlijk ook zonder toestemming van die gebruiker.

Ongeveer een kwart van de ondervraagden had het afgelopen jaar plots vreemde programma’s of icoontjes op hun pc. 18 procent liet weten dat hun startpagina opeens veranderd was zonder hun toedoen en nog een kwart is gestopt met het downloaden van muziek en andere bestanden via p2p-programma’s, enkel en alleen door de spyware.