1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft aangekondigd dat zij in haar nieuwe Office 12 pakket ondersteuning gaat bieden voor PDF bestanden. Dat betekent concreet dat Office 12 gebruikers PDF documenten kunnen creëren vanuit Office 12 applicaties.

Het PDF-formaat, dat door Adobe bedacht is, gaat al weer een tijdje mee en is momenteel erg populair, omdat het een eenvoudige manier biedt om documenten uit te wisselen. Microsoft heeft tot nog toe het formaat echter altijd links laten liggen. Het bedrijf werkt momenteel zelfs aan een eigen universeel bestandsformaat. Met het \’metro\’ formaat wil het bedrijf de concurrentie aangaan met Adobe.

Microsoft moet nu toch toegeven dat het de populariteit van het PDF formaat niet kan negeren. Het bedrijf meldt dat het de functionaliteit in Office 12 integreert, omdat Office gebruikers hun documenten ook graag willen delen met anderen die het Office pakket niet gebruiken.

Steven Sinofsky van Microsoft, zei in een interview dat PDF functionaliteit op de tweede plaats stond van feature requests voor Office. \"Maandelijks ontvangen we via Microsoft Office Online ongeveer 120.000 aanvragen voor toevoeging van PDF ondersteuning\", aldus Sinofsky.

De \"save to PDF\" functie, zoals Microsoft het noemt, zal toegevoegd worden aan Word, Excel, Publisher, Powerpoint en nog een aantal applicaties.

Het interview met Steven Sinofsky is te vinden op de site van Microsoft.