2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft zou met een nieuw soort dvd komen, eentje die maar 1 keer afgespeeld kon worden. Een wegwerp dvd dus, echter dit blijkt helemaal niet waar te zijn.

Het gaat om het bericht wat wij op 5 oktober publiceerden.

Quote:

Microsoft is het illegaal kopiëren van dvd’s zat. Ze komen met een DVD die na 1 keer afspelen niet meer te gebruiken is. Microsoft hoopt hiermee illegaal kopiëren van dvd’s tegen te gaan.
In 2003 kwam Walt Disney met een soortgelijk iets, het ging hier echter om dvd’s die 48 uur na het openen van de verpakking niet meer te gebruiken waren. In februari dit jaar werd hier mee gestopt aangezien niemand bereid was zo’n DVD te kopen.

Volgens Microsoft is de nieuwe DVD een groot voordeel voor filmmaatschappijen aangezien zij zich niet meer zorgen hoeven te maken over het kopieren van dvd’s.
Een wegwerp DVD zal voor 5 euro verkocht kunnen worden, videotheken kunnen de dvd’s kopen en de huurders hoeven de DVD niet terug te brengen, aangezien de DVD na 1 keer kijken niet meer werkt.
Nadeel van deze DVD is dat er ook een speciale apparaat nodig is om de DVD’s af te spelen.
Microsoft heeft al overleg gehad met verschillende bedrijven die bereid zijn om een dergelijk apparaat te maken. Waarschijnlijk komt de DVD in 2006 op de markt.

Microsoft heeft laten weten dat dit helemaal niet waar is. In de toekomst willen ze misschien iets dergelijks ontwikkelen voor het wmv-formaat maar niet voor dvd(mpeg2) formaat.

We bedanken z-man voor een tip