2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Anti-Malware Engineering Team van Microsoft, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van WindowsAntiSpyware, heeft in een blog laten weten dat de software binnenkort van naam gaat veranderen. Het pakket zal daarom binnenkort verder gaan onder de naam Windows Defender.

Het ontwikkelteam vindt de nieuwe naam een stuk positiever klinken dan Windows AntiSpyware, zoals het pakket nu heet. De nieuwe naam dekt ook beter lading van het pakket, omdat de ontwikkelaars vinden dat hun programma meer doet dan alleen spyware verwijderen.

Het team wil de gebruiker met Windows Defender meer controle voer en inzicht in het programma geven en ongewenste activiteiten detecteren, verwijderen en de gebruiker ertegen beschermen. Niet alleen tegen standaard spyware, maar ook rootkits en keystroke loggers.
Het team heeft de naamswijziging inmiddels doorgevoerd in de code, registersleutels en bestandsnamen en heeft ook een aantal afbeeldingen moeten wijzigen. Momenteel wordt de gewijzigde software getest in diverse Windows versies.

Volgens het team is het programma niet alleen van naam veranderd, maar is het programma op zich ook veranderd. Zo is de interface op de schop gegaan, werkt het programma nu als een systeemservice en worden nieuwe signatures binnengehaald via Windows Update. Het detectiesysteem is daarnaast ook geheel gereviseerd en is er technologie uit het antiviruspakket gebruikt.

Windows Defender zal standaard onderdeel gaan uitmaken van Microsoft nieuwe Windows Vista besturingssysteem, maar blijft ook beschikbaar voor Windows XP gebruikers.
Het team hoopt zo snel mogelijk met een beta op de markt te kunnen komen. Tot die tijd zijn de ontwikkelingen te volgen op de weblog van het Anti-Malware team.