1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het onderzoekscentrum van Microsoft houdt zich niet alleen bezig met het Windows besturingssyteem, maar blijkt ook druk bezig te zijn met een nieuw, compleet losstaand besturingssysteem met de naam Singularity.

Dit besturingssysteem met microkernel-technologie is een zeer efficiënt en snel. Uit een beschikbaar gesteld rapport blijkt dat Singularity tot wel 50 procent sneller is dan soortgelijke Linux besturingssystemen.

Iedereen is natuurlijk benieuwd naar de details en het doel van dit nieuwe systeem. Een Microsoft woordvoerder verklaart: "Met Windows heeft het niets te maken, het is vanaf het nulpunt regel voor regel geschreven." Singularity is dus een onderzoeksproject waarvan het nog onduidelijk is of het ooit op de markt zal verschijnen. Microsoft probeert in ieder geval betrouwbaarheid, beschikbaarheid, beveiliging en efficiëntie te verenigen in een nieuw besturingsysteem.

Uit een dit weekend bekend gemaakt rapport blijkt dat de processen in het systeem los van elkaar draaien en slechts over een streng gecontroleerde interface met elkaar communiceren. Ter vergelijking: Windows draait met ongeveer 5,4 miljoen proccesorcycles, Linux met 700.000 en Singularity met slechts 300.000.

We kunnen dus vooralsnog niet concluderen dat Singularity een nieuw besturingssystemen zal vormen.
Waarschijnlijk wordt het nooit een functioneel allround besturingssysteem maar zal de microkernel-technologie de basis zijn voor misschien een nieuwe generatie besturingssystemen.

We bedanken Dave72 voor het insturen van dit bericht.