1 min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwste firmware voor Sony’s PSP is wederom gekraakt. Sony had de 2.5 versie uitgebracht om een eerder lek, waardoor het mogelijk werd de firmware te downgraden, te dichten. Nu is echter ook de nieuwste versie gekraakt.

Veel Sony PSP gebruikers willen de firmware graag downgraden zodat illegaal gedownloade games kunnen draaien op het apparaatje. Uiteraard is Sony hier niet blij mee, en daarom probeert men dit met man en macht tegen te houden. Versie 2.5 van de firmware dichtte een lek waarmee de downgrade mogelijk werd gemaakt.

Het blijkt nu echter dat in versie 2.5 hetzelfde soort lek nog steeds werkt. Het gaat om een TIFF overflow lek, waarmee eigen code uitgevoerd kan worden op het apparaat. Hiermee valt dus de firmware te downgraden naar een lagere versie. Overigens is deze kraak pas de eerste stap: er moet eerst nog een software tooltje gemaakt worden om ook daadwerkelijk misbruik te kunnen maken van het lek. Dit is vooralsnog niet gebeurt, dus of het lek uit te buiten is zal in de nabije toekomst moeten blijken.

We bedanken Roberttt voor het insturen van deze tip