1 min

Tags in dit artikel

,

Uit het jaarlijkse ICT-onderzoek van Ernst & Young blijkt dat werknemers 4,4 uur per week zaken afhandelen die niets met het werk te maken hebben wanneer ze op kantoor zijn.

Het kost werkgevers handenvol geld. Voor privédoeleinden bellen, surfen en mailen. Gemiddeld steken werknemers 4,4 uur per week in het afhandelen van privézaken, terwijl daartegenover staat dat ze thuis maar gemiddeld 2,3 uur met hun werk bezig zijn.
"Naast het productiviteitsverlies moeten de bedrijven ook de kosten incalculeren die hiermee gepaard gaan", aldus J. Verschuur van Ernst & Young, want de baas betaalt dus 2,1 uur per week per saldo waarin mensen andere dingen doen dan werken.

Het onderzoek werd gehouden onder zevenhonderd directeuren, managers en andere werkgevers. Volgens de cijfers van Ernst & Young zijn werknemers bij een werkweek van 30 uur gemiddeld 7% bezig met privézaken.

7 procent van de ondervraagde organisaties moedigt hun mensen aan om thuis te werken. 11 procent wil het aandeel thuiswerken vergroten en 15 procent probeert dit juist te verminderen.
In 2004 gaf 41 procent aan wel eens vanuit huis te werken, nu ligt dat op ongeveer de helft.
Thuiswerken blijkt ook veel productiever te zijn dan werken op kantoor.