Adobe brengt Photoshop naar Chrome en Chrome OS

Adobe heeft bekendgemaakt te werken aan de uitgave van Photoshop voor Chrome en Chrome OS. Vooral voor Chrome OS is dat een grote lancering, aangezien gebruikers van dat besturingssysteem nog niet over Photoshop konden beschikken.

Project Photoshop Streaming werd door Adobe en Google aangekondigd. De software zal functioneel zijn op Chrome OS en de Windows-versie van Google Chrome. Gebruikers met Mac OS X en Linux lijken in eerste instantie dus buiten de boot te vallen.

Met Project Photoshop Streaming wordt het programma in feite op afstand op een speciaal ingerichte server gedraaid, het beeld wordt doorgegeven aan een Chromebook of Chrome-browser. Project Photoshop Streaming zal initieel als een experiment worden uitgebracht en alleen bruikbaar zijn voor Noord-Amerikaanse gebruikers met een Adobe Creative Cloud-abonnement. Ook is een degelijke internetverbinding vereist.

Chrome OS zal ongetwijfeld het meest profiteren van de uitgave van Project Photoshop Streaming. Het besturingssysteem van Google is enkel in staat om web-apps te draaien en beschikte zodoende nog niet over ondersteuning voor Photoshop.

Op termijn zullen vermoedelijk ook andere Adobe-programma’s zoals InDesign en Illustrator op dezelfde manier beschikbaar komen.